Wij als club voelen ons ook heel erg sociaal geëngageerd. Wij die het goed hebben, willen graag iets doen voor zij die het nodig hebben. Daar gaan we steevast van uit.


Zo kiezen we er dit jaar voor om het Kinderkankerfonds van het UZ Leuven een financiële bijdrage te schenken want: GEEF KINDEREN MET KANKER EEN BETER LEVEN!


Het Kinderkankerfonds zorgt voor de financiële middelen om kinderen met kanker en hun familie zinvol te begeleiden en te ondersteunen.

Aangepaste thuiszorg en specifieke projecten verbeteren immers de levenskwaliteit. En natuurlijk…hogere geneeskansen worden mogelijk door steun aan onderzoek naar de mechanismen van kinderkanker, betere diagnosemiddelen en behandelingen.


Het onderdeel Gek van Fietsen wordt op maat uitgewerkt voor zowel onze kleutertjes als voor zij die al naar de lagere school gaan.


Nieuwigheid voor 2022: Jump and Fun. Alle kinderen, gefietst of niet, krijgen de kans om zich uit te leven op een aantal opblaasbare attracties die we voorzien op het Jump and Fun terrein naast het fietsparcours. Zij die enkel wensen te springen betalen hiervoor €1.Kleuters


De kleutertjes krijgen de mogelijkheid om hun fietskwaliteiten te testen op een 400m tellend fietsparcours, gelegen vlakbij het Don-Boscocollege.

Ze mogen dit naar believen fietsen, hier zal geen maximum op gelegd worden.


Om hun bijdrage voor het goede doel te voorzien, zal hiervoor een kleine bijdrage van €3 gevraagd worden.


Het gedeelte “Gek van Fietsen” wordt ondersteund door de 5 scholen die onze gemeente rijk is. Alzo trachten wij zoveel mogelijk schoolgaande kinderen te bereiken.


Vooraf inschrijven is hiervoor mogelijk maar niet noodzakelijk. Op de dag zelf is hier ook nog ruimte voor.


De ingeschreven kleuter dient zich eerst met mama of papa aan te melden op het wedstrijdsecretariaat, gelegen in café Den Dorpel. Hier ontvangt de kleuter, na betaling van de bijdrage, een polsbandje en een mooie attentie.
Lagere school


Onze lagere schoolkinderen krijgen een duo-tijdritje voorgeschoteld samen met een volwassene. Dit kan mama, papa, grote broer, grote zus, nonkel,…zijn. Zolang de duo-partner maar 18+ is.

Dit zal gereden worden op een gedeelte ( circa 2km) van het bestaande wedstrijdparcours.


Parcours: Don Boscostraat – Comansweg – Kerreweg – Houbenweg – Don BoscostraatOok om hun bijdrage voor het goede doel te voorzien, zal hiervoor een kleine bijdrage van €3 gevraagd worden.


Ook de duo-tijdrit wordt ondersteund door de scholen in onze gemeente. Maar het spreekt voor zich dat er ook kinderen van buiten Hechtel-Eksel mogen inschrijven. Hier is enkel voorinschrijving mogelijk.


Het ingeschreven duo dient zich eerst aan te melden op het wedstrijdsecretariaat, gelegen in café Den Dorpel. Hier ontvangt men, na betaling van de bijdrage, ook een polsbandje en een mooie attentie.


Inschrijven via gekvanfietsen@hotmail.comHet reglement voor de duo-tijdrit kan hier gedownload worden.